Graafisen suunnittelijan mokat, osa 2

Jo edellisessä blogitekstissä kävi ilmi, että graafisilla suunnittelijoillakaan ei aina kaikki käy kuin Strömsöössä. On mennyt logoja väärinpäin, tehty huonoja sopimuksia ja ystävyyssuhteet katkenneet työriitoihin. Tässä lisää graafikoiden mokia lähipiiristä.

24.8.2017

Graafisen suunnittelijan mokat, osa 1

Meistä jokainen tekee virheitä, niin myös graafiset suunnittelijat ja mainosalan ihmiset. Virheitä ei kannata pelätä, mutta virheistä kannattaa ottaa opiksi. Myös toisten tekemistä virheistä voi ottaa oppia. Tästä syystä kyselinkin alan ihmisiltä, mitkä ovat heidän uransa pahimmat mokat. Miten mokista selvittiin ja mitä niistä opittiin?

17.8.2017

”Tuomisen kaupasta haettiin opettajille pullaa”

Kuten monet blogin lukijat tietävätkin, Vehreelle remontoidaan parhaillaan uusia toimistotiloja Nokian Koskenmäkeen. Tulevan toimiston tiloissa on toiminut 1900-luvulla Tuomisen sekatavarakauppa. Facebookin Nokia Town Photos -ryhmän jäseniltä löytyi muistikuvia vanhasta kaupasta. Keräsin muisteloista osan tähän artikkeliin.

31.7.2017

Yrittäjäkin saa pitää lomaa!

Yli kahden vuoden yrittäjänä olon jälkeen olen yllättynyt eräästä asiasta. Yrittäjä ei nimittäin saisi ilmeisesti pitää lomaa.

25.6.2017

5+1 asiaa, jotka kannattaa huomioida nettihotellia valitessa

Nettihotelli, webhotelli, domain-palvelu… Monta nimeä, mutta pointti on sama. Kyseessä on siis paikka, jossa nettisivustoa pidetään. Palveluntarjoajia on lukuisia: ulkomaisia, kotimaisia, ilmaisia, laadukkaita, monipuolisia. Mutta mitä asioita kannattaa ottaa huomioon, kun valitsee nettihotellia? Jokaisella on toki omat kriteerinsä, mutta keräsin tähän muutamia asioita, joita pidän itse tärkeinä.

29.5.2017

Näin valmistaudut yhteistyöhön mainostoimiston kanssa

Minulta kysytään usein suunnitteluprojektin alkaessa, miten prosessi etenee. Koska suunnittelutyö noudattaa usein samaa kaavaa, päätin kirjoittaa aiheesta. Itselläni nämä asiat tulevat niin automaattisesti ja selkärungosta, että helposti unohtaa, että prosessi on aloittaville yrittäjille uusi – etenkin, jos ei ole aiemmin tehnyt yhteistyötä mainostoimiston kanssa.

15.5.2017

Kenen leipää syöt, sen lauluja laulat

Voiko pasifistisivari-graafikko piirtää ohjusten käyttöohjeita? Tai voiko vihreä ituhippi-koodari toteuttaa perussuomalaisten piirijärjestön nettisivut? Arvot ohjaavat elämäämme, mutta entä jos itselle tärkeän asian vastustaja on valmis maksamaan työstä – kumpi painaa vaakakupissa enemmän: raha vai aate?

28.4.2017

”Tämä sivusto voi olla hakkeroitu” – apua, mitä teen?

Asiakasyrityksen nettisivusto hakkeroitiin hiljattain. Kyseessä oli ns. Japanese keyword hack. Kyseinen hakkerointi ilmenee lähinnä googlettaessa yritystä: Googlen hakutuloksissa näkyy japanilaista tekstiä ja kuvahaussa ylimääräisiä kuvia, joissa niissäkin on japanilaista tekstiä. Nettiosoitteen perässä on Googlen varoitusteksti: ”Tämä sivusto voi olla hakkeroitu”.

17.4.2017

Saisiko olla Halpaamakkaraa tahi Pauligin Vatkulia?

Vanhan sekatavarakaupan vintiltä on löytynyt monenlaisia aarteita. Graafikon mieltä lämmittävät erityisesti säilyneet vanhat mainokset. 1900-luvun puolen välin tienoilta olevat julisteet ovat niin sisällöltään ja tyyliltään hyvin erilaisia kuin tämän päivän vastaavat.

27.3.2017