Maanläheinen mainostoimisto 6 vuotta – muistatko vielä nämä Vehreen työt vuosien varrelta?

Mitä yhteistä on puheliailla veljeksillä, kikhernenuudeleilla ja soramontulla? Kuulostaa omituisen vitsin aloitukselta, mutta yhdistävä tekijä onkin tämä: Vehreestä on syntynyt noille kaikille markkinointia.

Vehree täytti hiljattain kuusi vuotta. Asiakkaisiin on kuulunut niin pieniä kuin isompiakin yrityksiä. Myös asiakkaiden toimialat ovat laidasta laitaan: joukkoon on kuulunut niin ravintoloita, asianajajia kuin luomutilallisiakin. Mitä mielenkiintoisempia suunnittelutöitä on tehty! Tässä 20+1 poimintaa Vehreen töistä vuosien varrelta, olkaa hyvät.

1. Hortoilusta se lähti

Kaitamon tuotepakkausten suunnittelu

Kaitamon villiyrttipakkausten suunnittelu oli yksi Vehreen ensimmäisistä asiakastöistä. Kaitamo oli Ylöjärvellä toimiva yritys, joka valmisti villiyrttisekoituksia. Tuotteilla oli persoonalliset nimet: Aino, Rauni, Hippa, Rauha. Vehree suunnitteli Kaitamolle logon ja visuaalisen ilmeen sekä tuotepakkausten etiketit vuonna 2015.

2. Kolmenkulman koirakeskus – ei ihan mikä tahansa halli

Mässy - pakko saada #

Kolmenkulman koirakeskuksessa Nokialla oli koirille tilaa juosta ja touhuta. Hallissa järjestettiin tottelevaisuuskoulutuksia, pentunäyttelyitä ja jopa koiratanssia. Vehree suunnitteli Kolmenkulman koirakeskuksen logon, ilmeen ja nettisivuston vuonna 2015. 

3. Palmuston kikhernepastat pakattiin edullisesti paperipusseihin

Vehree suunnitteli Palmuston pastapakkauksille logon, ilmeen ja tuote-etiketit vuonna 2015.

Runsaasti proteiinia sisältävät, vegaaniset Palmuston kikhernenuudelit olivat aikaansa edellä. Lanseerausvaiheessa vuonna 2015 Palmuston tuotteille haluttiin saada ensi alkuun edulliset pakkaukset. Vehree ehdotti kustannustehokasta ratkaisua: Peltolan Pussin valmiit ikkunalliset paperipussit, joihin liimattaisiin tarraetiketit. Vehree suunnitteli Palmuston pastapakkauksille logon, ilmeen ja tuote-etiketit vuonna 2015.

4. Konsertteja Tampereen raatihuoneella

Tampereen Pianoseuran mainos

Tampereen Pianoseura järjesti konserttisarjan Raatihuoneella. Vehree suunnitteli konserteille mainossarjan vuonna 2016.

5. Pengonpohjalainen – pienen kylän iso lehti

Pengonpohjalaisen #4 taittotyö

Pengonpohjan kylä Ylöjärvellä sai oman lehden, kun Pengonpohjan kyläyhdistys päätti ruveta julkaisemaan Pengonpohjalaista. Lehti ilmestyi pari kertaa vuodessa, keväällä ja joulun alla. Vehree vastasi pro bonona lehden taittotyöstä, sekä osittain myös juttujen kirjoittamisesta ja valokuvaamisesta. Kuvassa Pengonpohjalainen #4 vuodelta 2016.

6. Y-Files: the growth is in here

Ylöjärven Ylöjärvi: The growth is in here

And the truth is out there! Yritystonteille etsittiin ostajia Ylöjärven Yrityspalvelun mainoksessa, jonka teemana oli X-Files – tai oikeammin Y-Files. Mainos vuodelta 2016.

7. Ratkaisu keittiössä vallitsevaan tylsyyteen

Ratkaisu keittiössä vallitsevaan tylsyyteen

Tamperelaisen puukkosepän, Mikael Vaskelaisen teroituspalvelu tarjoili ratkaisuja keittiössä vallitsevaan tylsyyteen. Mikael myös valmisti itse puukkoja. Vehreen suunnittelema logo, ilme ja nettisivusto vuodelta 2017.

8. Lammaspaloja ja kalkkunatikkuja, se on hauhau!

 Prima Pet: HauHau-herkkupakkausten taittotyö (2017)

HauHau-koiranruoat ovat tuttuja monille koiranomistajille, mutta harva tietää että niiden takana oleva yritys, Prima Pet, pitää päämajaansa Tampereen vieressä Pirkkalassa. Tuotepakkausten taittotyöt ovat äärimmäistä tarkkuutta vaativaa hommaa: valmistusaineet kun ovat usealla kielellä ja tekstejä läpikäydessä on jokaikinen piste ja pilkku oltava oikeassa paikassa, EAN-koodista puhumattakaan. Nämä HauHau-herkkupakkausten taittotyöt ovat vuodelta 2017.

9. Verhoilijamestarin kädenjälki teki vaikutuksen

Vehree: Verhoilijamestari Katja Torvisen logon suunnittelu, 2017.

Huonekalujen verhoileminen on raskasta käsityötä. Ylöjärvellä verhoomoa pitävä verhoilijamestari Katja Torvinen osaa hommansa yli 20 vuoden kokemuksella. Vehree suunnitteli Katjalle logon ja nettisivut vuonna 2017. Nettisivusto on yhä toiminnassa osoitteessa www.verhoilijamestari.net.

10. Pienen Soramontun liikevaihto kolminkertaistui nettisivuston uudistuksella

Pienen Soramontun nettisivuston uudistus vuodelta 2018

Joskus sitä yllättyy enemmänkin asiakaspalautteista: ”Nyt kun on kulunut vuosi nettisivuston uudistuksesta, voin todeta että markkinointiin panostaminen on maksanut itsensä takaisin. Yrityksen liikevaihto on kolminkertaistunut!” Näin kommentoi Pienen Soramontun yrittäjä Kari Lahti verkkosivuston uudistusta. Vehreen vuonna 2018 uudistama nettisivusto löytyy osoitteesta www.pienisoramonttu.fi. Verkkokaupan teknisestä toteutuksesta vastasi Velhovisio.

11. Mässyä on vaan pakko saada

Mässy - pakko saada #

Vehree toimi Juvenes ravintoloiden mainostoimistokumppanina 2016-2019. Näinä vuosina Juvenes laajensi toimintaansa mm. Ouluun ja Vaasaan. Vehree oli mukana suunnittelemassa useille uusille ravintoloille nimiä, logoja, ravintolailmeitä, opasteita, mainoksia ja esitteitä, mutta olipa mukana myös irtokarkkejakin: Juveneksen omille Mässy-irtokarkeille suunniteltu logo vuodelta 2018. Lisää Juvenes-töitä löydät täältä.

12. Enemmän kuin tilitoimisto

Numeraali: Enemmän kuin tilitoimisto

Numeraali on enemmän kuin tilitoimisto. Vehree keksi nimen ja sloganin nokialaiselle Sanna Löfgrenin yritykselle vuonna 2018. Myös Numeraalin logo ja nettisivusto osoitteessa www.numeraali.fi ovat Vehreen käsialaa.

13. Nokian autotalosta löytyvät veljekset kuin ilvekset

Vehree 6 vuotta: Nokian Autotalon internet-sivuston suunnittelu, 2019

Ovatko tässä maailman puheliammat veljekset? Hansenin Ville ja Juha pyörittävät Nokian autotaloa ja hiljaista hetkeä ei varmasti tule, kun heidän kanssaan asioi! Vehree suunnitteli Nokian Autotalolle logon ja nettisivuston www.nokianautotalo.fi vuonna 2018, projektin yhteydessä otettiin myös valokuvia markkinointikäyttöön.

14. Siemeniä yrityksesi kasvuun

Mitä seuraa, jos yrittäjä myy halvalla? Vehreen oma mainosfilmi vuodelta 2018 kertoi vastauksen. Filmin pääosassa nähdään Nokian Autotalon Juha Hansen, laukkua heiluttaa Maaret Borg Velhovisiosta ja Vehreen yrittäjänä allekirjoittanut. Filmin ohjasi, kuvasi ja editoi Roope Kontio.

15. Nimi on enne, joten pysy valppaana

Tilintarkastustoimisto Valppaana: Valokuvaukset

Jos sukunimesi on Valpas, onko muuta mahdollisuutta kuin ruveta tilintarkastajaksi? Näin ainakin päätti tehdä Viljami Valpas vuonna 2019. Ja Vehree oli mukana Viljamin yrityksen markkinoinnin suunnittelussa. Vehreen käsialaa olevat valokuvat sekä nettisivusto www.valppaana.com ovat vuodelta 2019.

16. Ruokaa tehdään sydämellä ja sen pitää maistua

Ninan Keittiö: Ruokaa tehdään sydämellä ja sen pitää maistua

Kotiruoka maistuu aina! Vehree rakensi Ninan Keittiölle nettisivuston vuonna 2019. Upeat valokuvat otti Hanna Poropudas / Yritysikuistamo. Ninan Keittiön sivusto löytyy osoitteesta www.ninankeittio.fi.

17. Mistä on Nokian vanhat talot tehty?

Nokian vanhat talot -markkinointi-ilmeen suunnittelu, 2019.

Kuten suurin osa Vehreen blogin lukijoista tietääkin, Vehree toimii 120 vuotta vanhassa talossa, joten vanhat talot ovat lähellä sydäntä. Vehree pääsi mukaan erittäin mieluisaan projektiin, kun Nokialle päätettiin startata Nokian vanhat talot -tapahtuma. Vehree suunnitteli tapahtuman logon, visuaalisen ilmeen sekä markkinointimateriaalit vuonna 2019.

18. Pispalan Mummu hoitaa

Pispalan Mummulan logokyltti

”Silitän ryppysi, hoidan varpaasi, hellin käsin hemmottelen vauvasta vaariin, murkusta mummoon!” Pispalan Mummulan liikeidea kuulosti heti alusta alkaen sympaattiselle: ihonhoitoa ja stressinhallintaa ikään ja sukupuoleen katsomatta. Vehree suunnitteli mummulle logon, ilmeen ja nettisivuston vuonna 2019. Sivusto löytyy osoitteesta: www.pispalanmummula.fi.

19. Ylöjärven omakotitonttien myyntikampanja sai mainion lopputuloksen

Ylöjärven kaupunki: Jätski tekee kodin

Ylöjärven kaupunki päätti laittaa myyntiin omakotitontteja ja tätä varten tarvittiin markkinointikampanja. Vehree pääsi vuonna 2020 mukaan kaksiosaiseen projektiin, jossa ensin tehtiin kaupunkimarkkinointia (kuva yllä) ja muutamaa kuukautta myöhemmin markkinoitiin konkreettisia omakotitontteja. Tonttihaku onnistui lopulta mainiosti: hakijoita tuli huomattavan paljon enemmän kuin tontteja oli tarjolla.

20. Kirjanpito on lasten leikkiä – kun sen osaa

Vehree blogi: Tilitoimisto Rautiaisen nettisivuston suunnittelu

Nokialainen kirjanpitäjä Sami Rautiainen kertoi olleensa koulussa huono matematiikassa. Tämä ei häntä kuitenkaan lannistanut, vaan asiasta sisuuntuneena hän päätti lähteä alalle jossa numeroilla on merkitystä. Nykyään mies toimiikin tilitoimistoyrittäjänä. Vehree valokuvasi yrittäjän sekä suunnitteli Tilitoimisto Rautiaisen nettisivuston vuonna 2020. Sivusto löytyy osoitteesta www.tilitoimistorautiainen.fi.

+1: Enemmän porkkanaa!

Sami Karjalainen: Enemmän porkkanaa

Vehreen yrittäjä Sami Karjalainen on lähdössä mukaan vuoden 2021 kuntavaaleihin Nokian Vihreiden ehdokkaana. Ensikertalaiselle kaikki on uutta, myös kampanjointi. Mutta enemmän porkkanaa pitää silti tavoitella! Mistä on kyse, se selviää pian osoitteessa www.samikarjalainen.net

Sami Karjalainen

Vehree - maanläheinen mainostoimisto

Vehree Blogi

Vehreen Blogi käsittelee maanläheisen mainostoimiston arkea, töitä, asiakascaseja, mainontaa, kokemuksia ja näkemyksiä.

Mistä aiheesta sinä haluaisit lukea lisää? Mitä olet aina halunnut tietää mainostoimistoista? Mikä mainonnassa askarruttaa, markkinoinnissa mietityttää?
Kerro se meille, niin kirjoitamme aiheesta! 

Viimeisimmät blogitekstit