Messuosaston suunnittelun uudet tuulet: ekologiset ja kestävät messukalusteet valmistetaan kartongista Tampereella

Oletko ikinä törmännyt heikkolaatuisiin rimpula-roll-uppeihin? Turhauttaako, kun messujen jälkeen muoviset messuseinät ja banderollit päätyvät sekajätteeseen? Onneksi näille on olemassa vaihtoehto: kartongista valmistetut, kotimaiset messukalusteet.

Kestävä ja ekologinen vaihtoehto messukalusteille

Käytännössähän perinteiset roll-upit tulevat Kiinasta. Roll-upeissa mekanismit ovat alumiinia ja kuvavuodat puolestaan pvc-muovia, joka ei ole kierrätettävissä. Myöskin messuilla ja tapahtumissa usein käytettävät banderollit ovat useimmiten muovia. Ei siis kovin ekologista eikä kestävän kehityksen mukaista.

Miltä kuulostaisivat kestävät messukalusteet, jotka on valmistettu kierrätettävästä kartongista ja jotka on nopea koota ja purkaa, ja kaiken lisäksi ne olisivat kotimaisia?

Happyeco valmistaa messukalusteet Tampereella

Vehree pääsi tutustumaan Tampereella toimivaan Happyecoon. Vuonna 2005 perustettu perheyritys valmistaa kartongista erilaisia messukalusteita. Yrityksen toimitusjohtaja Juha Hepokorpi kertoo, että tuotevalikoimaan kuuluu mm. erilaisia ständejä, seinäkkeitä ja roll-upin tyylisiä ratkaisuja.

Happy eco valmistaa ekologiset messukalusteet Tampereella

Happyecon perustaja ja yrittäjä Juha Hepokorpi kertoo, että kennokartongista valmistetut messukalusteet kestävät käytössä useita satoja kokoamis- ja purkamiskertoja.

Happyecon messukalusteet valmistetaan kennokartongista. Vaikka äkkiseltään kartonkiset kalusteet voivat kuulostaa heppoisilta, ovat ne kuitenkin todella kestäviä – ne kestävät käytössä useita satoja käyttökertoja. Yleensä yritysten visuaalinen ilme ehtii jo muuttua ennen kuin kartonkiset messukalusteet tulevat elinikänsä päähän.

Koska tuotteet on kierrätettäviä, ne voidaan heittää kartonkikeräykseen sitten kun niitä ei enää tarvita. Nykyaikana ekologisuus on myös yrityksille entistä tärkeämpi valintakriteeri, joten tämä asia on syytä huomioida myös messukalusteissa.

Helppo ja nopea kasata ja purkaa

Happyecon messukalusteet on suunniteltu niin helppokäyttöisiksi, että lapsikin osaa ne koota. Koska kasaaminen ja purkaminen on nopeaa, se säästää aikaa ja sitä kautta rahaa – messuille ei tarvitse lähteä päivää etukäteen osastoa kasaamaan. Kartonkiset messukalusteet ovat myös kevyitä kuljettaa ja ne menevät pieneen tilaan.

Kartonkisiin messukalusteisiin on mahdollista tehdä erilaisia muotoja. Tuotteisiin voidaan myös leikata aukkoja.

Kartonkisiin messukalusteisiin on mahdollista tehdä erilaisia muotoja. Tuotteisiin voidaan myös leikata aukkoja.

Happyecon messukalusteissa on tarjolla paljon erilaisia malleja ja muotoja. Perinteisten seinäkkeiden ja ständien lisäksi valikoimasta löytyy vaikkapa viiden metrin korkuista mainostornia, usean metrin levyistä seinäkettä, erilaisia hyllyjä, pöytiä ja jopa tuoleja, jotka kestävät 200 kilon painon. Messukalusteisiin on mahdollista kiinnittää vaikkapa ledivalot tai tv-näyttö. Ulkokäyttöön niitä ei suositella, koska kartonki ei kestä sadetta ja toisaalta ne ovat niin kevyitä, että tuuli kaataa ne helposti.

Mistä lähteä liikkeelle?

Hyvä messuosasto herättää messuvieraiden huomion ja tukee yrityksen brändiä. Messuosaston suunnittelussa kannattaa kääntyä ammattilaisen puoleen. Ota siis yhteyttä, niin suunnitellaan teille toimiva messuosasto!

Sami Karjalainen

Vehree - maanläheinen mainostoimisto

Vehree Blogi

Vehreen Blogi käsittelee maanläheisen mainostoimiston arkea, töitä, asiakascaseja, mainontaa, kokemuksia ja näkemyksiä.

Mistä aiheesta sinä haluaisit lukea lisää? Mitä olet aina halunnut tietää mainostoimistoista? Mikä mainonnassa askarruttaa, markkinoinnissa mietityttää?
Kerro se meille, niin kirjoitamme aiheesta! 

Viimeisimmät blogitekstit