Parhaat WordPress-lisäosat

WordPress on hyvä julkaisujärjestelmä. Lisäosia eli plugineja käyttämällä siitä saa entistäkin monipuolisemman. Lisäosia on tehty kymmeniätuhansia erilaisia (tällä hetkellä niitä on yli 46.000 kpl) ja niitä on mitä erilaisimpiin käyttötarkoituksiin. Mahtavia lisäosia on todella paljon, esittelen seuraavaksi viisi hyväksi havaittua ja toimivaa lisäosaa.

1. Zopim Chat: helppokäyttöinen asiakaspalvelu-chat

parhaat-wordpress-lisaosat_zopim-chat

Yrityksille on tärkeää, että niihin saa helposti yhteyden. Nykyään monet vierastavat yhteydenottoa puhelimitse ja sähköposti puolestaan voi tuntua liian hitaalta vaihtoehdolta, jos vastauksia halutaan nopeasti. Tällöin asiakaspalvelu-chat on hyvä yhteydenottokanava.

Tämän sivun oikeassa alalaidassa näet pienen vihreän boksin, jonka kautta on mahdollista chattailla online-tilassa. Kyseessä on Zopim Chat -niminen helppokäyttöinen lisäosa. Perusversio on ilmainen, mutta maksullisesta versiosta löytyy lisää ominaisuuksia. Zopim Chatin keskustelulaatikon värejä ja tekstejä on mahdollista muokata. Kun asiakaspalvelija ei ole paikalla, chattiboksissa lukee vain ”Lähetä viesti”.

Zopim Chatin ylläpito tapahtuu erillisessä nettiosoitteessa, joka käytännössä voi olla taustalla auki koko ajan. Kun sivustolle tulee vierailija tai tämä aloittaa chat-keskustelun, kuuluu merkkiääni. Monipuolisesta ylläpitoikkunasta on mahdollista seurata esimerkiksi mitä kautta vierailija on tullu sivustolle, mitä sivuja tämä siellä parhaillaan selaa ja miten kauan tämä on sivustolla viipynyt. Vierailijoiden kohdalle on mahdollista tehdä muistiinpanoja ja keskustelut on mahdollista tallentaa jatkokäyttöä varten.

2. Polylang: monikielisen sivuston valikoiden tekoon

WordPress itsessään ei sisällä monikielisyystukea. Jos haluat rakentaa monikielisen nettisivuston, on Polylang oivallinen lisäosa. Polylang lisää sivustolle kielivalikon. Kieliversioiden teko on helppoa, kun rakentaa ensin esimerkiksi suomenkielisen sivuston pohjaksi: suomenkieliselle etusivulle saa tehtyä vastaavat englannin ja saksankieliset vastineet näppärästi, eli sinun ei tarvitse huolehtia sivujen linkityksistä. Polylang ei tietenkään käännä tekstejä, vaan käännökset pitää hankkia muualta.

3. Maintenance: ”huoltotila” tai ”sivusto rakenteilla” -sivu

Uusia sivustoja rakennettaessa halutaan usein varattuun domain-osoitteeseen laittaa ”Sivusto on rakenteilla” -tyylinen ilmoitus. Maintenance on hyvä lisäosa tällaiseen käyttöön. Sitä voidaan nimensä mukaisesti käyttää myös ”huoltotila”-lisäosana, joka laitetaan päälle silloin, kun sivustoa päivitetään. Maintenance piilottaa siis koko sivuston käyttäjiltä, näyttäen vain yhden määritellyn sivun. Tälle yksittäiselle sivulle on mahdollista lisätä esimerkiksiä tekstiä, logo ja taustakuva.

4. TinyMCE: lisää taulukot kirjoitustilaan

Jos olet joskus päivittänyt WordPress-sivustoja, olet voinut huomata yhden ikävän puutteen kirjoitustilan työkaluissa: sieltä puuttuu taulukko-ominaisuus. TinyMCE pelastaa tilanteen: tämä lisäosa mahdollistaa taulukoiden helpon lisäämisen ja muokkaamisen kirjoitustilaan.

5. Replace media: kuvien korvaamiseen

Taulukoiden ohella toinen mielestäni olennainen puute WordPressissä on se, että kuvia tai muita mediatiedostoja ei pysty helposti korvaamaan. Eli jos haluat esimerkiksi päivittää header-kuvaa, et välttämättä halua ensin poistaa vanhaa kuvaa ja ladata uutta sen tilalle, koska joskus linkitykset voivat hajota. Replace media on lisäosa, joka mahdollistaa kuvien helpommin korvaamisen.

Sami Karjalainen

Vehree Blogi

Vehreen Blogi käsittelee maanläheisen mainostoimiston arkea, töitä, asiakascaseja, mainontaa, kokemuksia ja näkemyksiä.

Mistä aiheesta sinä haluaisit lukea lisää? Mitä olet aina halunnut tietää mainostoimistoista? Mikä mainonnassa askarruttaa, markkinoinnissa mietityttää?
Kerro se meille, niin kirjoitamme aiheesta! 

Viimeisimmät blogitekstit

Vehreen vuosi 2018

28.12.2018|