Saisiko olla Halpaamakkaraa tahi Pauligin Vatkulia?

Vehreen tulevasta toimistotilasta eli vanhasta sekatavarakaupasta on löytynyt monenlaisia aarteita. Graafikon mieltä lämmittävät erityisesti säilyneet vanhat mainokset. 1900-luvun puolen välin tienoilta olevat julisteet ovat niin sisällöltään ja tyyliltään hyvin erilaisia kuin tämän päivän vastaavat. Vai mitä sanot näistä:


Itselleni oli yllätys, että Paulig on aikoinaan valmistanut myös eineksiä! Tyylistä päätellen arvelen, että tämä juliste on 1960-70-luvulta. Valmisruokia on ollut jo tuohon aikaan: valikoimaan on kuulunut mm. vatkulia, lihapyöryköitä sekä raparperipaistosta.


Makkarahinnasto vuodelta 1964. Saisiko olla Halpaamakkaraa, silavoitua kieltä tai sianpääsylttyä? Hinnasto on muuten painettu Kirjapaino Hermeksessä, joka toimii yhä edelleen Tampereella ja on yksi Vehreen käyttämistä painotaloista.


SM-hiihdot Tampereella ja Nokialla vuonna 1956. Tässä graafikko on hauskasti leikitellyt typografialla: SM-kirjaimista ja hiihdot-sanasta syntyy hiihtosauva.


Tekstiilejä koko perheelle! (Tai ainakin ydinperheille, joihin kuuluvat isä, äiti, tyttö ja poika…)


Pauligin Juhla-sekoitus oli uutta Suomessa. Amerikkalaisuuden ihannointi näkyi jo tuohon aikaan mainonnassa.


En tiedä, mitä tämä viiri on mainostanut, mutta kuulostaa erittäin hyvältä lupaukselta: syömällä solakaksi!

Sami Karjalainen

Vehree Blogi

Vehreen Blogi käsittelee maanläheisen mainostoimiston arkea, töitä, asiakascaseja, mainontaa, kokemuksia ja näkemyksiä.

Mistä aiheesta sinä haluaisit lukea lisää? Mitä olet aina halunnut tietää mainostoimistoista? Mikä mainonnassa askarruttaa, markkinoinnissa mietityttää?
Kerro se meille, niin kirjoitamme aiheesta! 

Viimeisimmät blogitekstit

Vehreen vuosi 2018

28.12.2018|