Työlomalla Espanjassa arki on aurinkoista

Minulla oli ollut jo kauan haave. Halusin lähteä pakoon Suomen harmainta vuodenaikaa etelän aurinkoon. Tässä työssähän se on jopa mahdollista, työtekoon kun ei välttämättä tarvita muuta kuin tietokone ja nettiyhteys.

Sääennuste sanoo: mucho sol

Parisen viikkoa Costa del Solin arkea on nyt takana. Ja voin rehellisesti sanoa, että hetkeäkään en ole lähtöä katunut. Päinvastoin: jo nyt kammottaa ajatus palata Suomeen harmaan loskan ja liukkauden keskelle. Täällä TV:n sääennuste lupailee pelkkää aurinkoa. Lämpötilat ovat päivisin lähes +20 asteen hujakoilla. Mikä hassuinta, paikalliset toki kulkevat toppatakit päällä, onhan toki talvi!

Vehree Blogi: Etätyö Espanjassa - Näköalat kuudennen kerroksen ikkunasta
Näitä kuudennen kerroksen maisemia ei kertakaikkiaan kyllästy ihastelemaan. Huomaa myös näppärä pyykinkuivausteline!

Arki Espanjassa

Arki täällä on osin samanlaista mutta toisaalta myös erilaista kuin koto-Suomessa. Töitä olen tehnyt vastaavalla lähes rutiinilla kuin Nokialla (joskin ergonomiassa olisi välillä parantamisen varaa).

Yhteydenpito on helppoa: nettiyhteys toimii sutjakkaasti ja puhelut Espanjasta Suomeen eivät maksa sen enempää kuin Nokialta Ylöjärvelle.

Mutta onhan arjessa toki erojakin.

Asun Airbnb-kämpässä 12-kerroksisessa kerrostalossa, jonka seinät on tehty paperista. Äänitutuksi on tullut alakerrassa asusteleva nainen, joka kälättää kovaan ääneen, nauraa (ja taputtaa päälle) sekä laulaa iskelmiä. Ei tarvitse siis Spotifyta, kun naapuri huolehtii musiikista. Espanjalaiset todellakin ovat kovaäänisempiä kuin suomalaiset.

Vehree Blogi: Etätyö Espanjassa - Myös kaupassakäynti on elämys
Paikallisen supermarketin lihatiskit näyttävät vähän erilaisilta kuin kotoisan Citymarketin vastaavat.

Vehree Blogi: Etätyö Espanjassa - Espanjalaisilla on silmää yksityiskohdille
Espanjalaisilla on silmää arkkitehtuuriselle kauneudelle ja yksityiskohdille.

Paikallinen uimahalli yllätti minut, kun en ollut hoksannut ottaa munalukkoa mukaan. Kuinkas muutenkaan vaatelokeroa saisi lukkoon kuin omalla munalukolla.

Ravintoloita täällä on lähes vieri vieressä, joskin osa niistä on kiinni näin talvikaudella. Lähikaupastani Mercadonasta kannan juomavettä 5 litran pöniköissä (niin, kraanavettä ei suositella juotavaksi). Mukaan saattaa toisinaan tarttua myös valkkaripullo kohtuulliseen 1,20 euron hintaan.

Tärkeintä on lähteminen

Rupesinkin miettimään, miksi työlomailusta ei puhuta enemmän? Tämähän on kertakaikkiaan loistava tapa yhdistää työ ja loma. Uusiin paikkoihin on jopa mielenkiintoisempaa tutustua elämällä paikallista arkea.

Vehree Blogi: Etätyö Espanjassa - Missä kaikki uimarit?
Näin joulukuussa rannalla on hiljaista.

Työlomailussa voi yhdistää työn ja vapaa-ajan parhaat puolet. Työtä on mahdollista tehdä vaikka banaanipuun alla auringon paisteessa. Ja viikonloppuna voi lähteä tutustumaan Malagaan Picasso-museoon.

Itse emmin lähtöä kauan. Uskaltaako sitä, mitä jos, entä jos… Onneksi päätin pakata läppärin ja lähteä toteuttamaan unelmaani.

Suosittelen työlomailua jokaiselle, jolla on tähän mahdollisuus. Kuten erään firman slogan kuuluukin: Go before it’s too late!

Kokemuksia rikkaampana,
Sami Karjalainen

Vehree - maanläheinen mainostoimisto

Vehree Blogi

Vehreen Blogi käsittelee maanläheisen mainostoimiston arkea, töitä, asiakascaseja, mainontaa, kokemuksia ja näkemyksiä.

Mistä aiheesta sinä haluaisit lukea lisää? Mitä olet aina halunnut tietää mainostoimistoista? Mikä mainonnassa askarruttaa, markkinoinnissa mietityttää?
Kerro se meille, niin kirjoitamme aiheesta! 

Viimeisimmät blogitekstit