WordPress ja tietoturvapäivitykset

WordPress on yksi maailman suosituimmista julkaisujärjestelmistä. Avoimen lähdekoodin järjestelmä voi kuitenkin aiheuttaa tietoturvariskin. Sen takia on tärkeää, että WordPress-järjestelmä ja sen lisäosat pidetään päivitettynä viimeisimpään versioon.

Tietoturvapäivitykset kannattaa tehdä vähintäänkin muutaman kerran vuodessa, mieluiten joka kerta kun kirjautuu sivuston ylläpitotilaan.

vehree_blogi_wordpress-paivitykset

Jos päivityksiä on saatavilla, ohjausnäkymässä näkyy punainen pallukka siitä merkkinä. Päivitysten teko itsessään on helppoa, mutta ennen päivittämistä tulee ottaa huomioon muutamia asioita.

Varmista seuraavat asiat ennen päivityksiä

Ennen kuin alkaa tekemään tietoturvapäivityksiä, on todella tärkeää varmistaa muutama asia. Jos näitä asioita ei ole hoidettu kuntoon, ja päivitysten teko syystä tai toisesta epäonnistuu, voi sivusto olla pahimmassa tapauksessa lopullisesti jumissa.

  • Lapsiteema. Mikäli sivuston teemaan on tehty ulkoasumuutoksia, ne todennäköisesti hukkuvat teeman päivittämisen yhteydessä. Tämän voi estää käyttämällä lapsiteemaa (child theme).
  • Varmuuskopiointi. Sivustosta sekä tietokannasta on ehdottomasti otettava varmuuskopiot ennen päivittämistä. Mikäli päivityksissä tulee jotain ongelmia, varmuuskopion avulla sivusto voidaan palauttaa ennalleen. Yksi hyvä työkalu tähän on BackUpWordPress, joka huolehtii varmuuskopioinnista automaattisesti.
  • Käyttäjäoikeudet. Huomaathan myös, että päivitysten tekoon tarvitaan pääkäyttäjän oikeudet.

Ja sitten päivittämään

Päivitysten teko on helppoa. Ohjausnäkymän Päivitykset-sivulla näkyy, mitä päivityksiä on saatavilla. Ne on jaettu eri ryhmiin: WordPress-järjestelmäpäivitykset sekä lisäosien, teemojen ja käännösten päivitykset.

Päivitykset tehdään käytännössä ruksaamalla päivitettävät osat ja klikkaamalla Päivitä-painiketta. Päivittäminen voi kestää muutamasta sekunnista jopa minuutteihin. Kannattaa odottaa rauhassa päivitysten valmistumista. Päivittämisen aikana sivusto on pois käytöstä. WordPress ilmoittaa, kun päivitykset ovat valmiina. Lopuksi on hyvä käydä tarkistamassa, että sivusto kaikkine osineen toimii kuten ennenkin.

Apua päivitysten tekoon

Vehree tarjoaa omille asiakkailleen tarvittaessa apua WordPress-päivityksiin. 120 euron hinnalla Vehree huolehtii sivustosi tietoturvapäivityksistä 1-2 kuukauden välein vuoden ajan. Palvelu on tarjolla vain asiakkaille, joiden sivusto on Vehreen toteuttama.

Sami Karjalainen

Vehree Blogi

Vehreen Blogi käsittelee maanläheisen mainostoimiston arkea, töitä, asiakascaseja, mainontaa, kokemuksia ja näkemyksiä.

Mistä aiheesta sinä haluaisit lukea lisää? Mitä olet aina halunnut tietää mainostoimistoista? Mikä mainonnassa askarruttaa, markkinoinnissa mietityttää?
Kerro se meille, niin kirjoitamme aiheesta! 

Viimeisimmät blogitekstit

Vehreen vuosi 2018

28.12.2018|